Support

Har du en fråga? Hör av dig via Kontakta oss så hjälper vi dig.

Öva i Demot

Testa dig fram till vad du vill göra i vårat Demo.

FAQ

Bläddra ner för vanliga frågor och svar som vi samlat på oss som kan hjälpa dig igång!

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor du kanske har för att komma igång med Boka-Nu.

Det första du behöver göra för att boka in kunder är att skapa en kalender. Det görs i vänstermenyn via “Ny kalender”. Välj typ av kalender du behöver för just dina kunder. Ange ett namn på kalendern, exempelvis “Boka massage”. 

Gå till din nyskapade kalender och klicka på knappen “Tidsbokningstjänster” (kan även heta Gruppbokningstjänster samt Resurser) upp till höger på sidan. Här skapar du de tjänster som du vill att dina kunder ska kunna boka, exempelvis: “Klassisk massage”. Ange pris och längd. 

Alla kunder kan via Mitt konto avboka sig, alternativt i bekräftelsemailet klicka på länken för avbokning. 

SMS-påminnelser är en tilläggstjänst som är valfri. Som standard ingår att du kan aktivera epostpåminnelser, men de flesta önskar SMS då man når sina kunder på ett mer direkt sätt. 

Inloggad som Admin under fliken Tilläggstjänster (som du finner under ditt namn upp till höger) kan du välja SMS-påminnelser. Aktuellt pris per SMS står under sektionen transaktionspriser.

För att använda dig av tilläggstjänsten för Klarna Checkout behöver du skaffa ett företagskonto hos Klarna. Vid frågan om plattform väljer du ”API-integration”. Följ därefter instruktionerna för att få ut de API-uppgifter du behöver för att aktivera tillägget.

Leta efter följande knapp för att få ut API username/password.

Kan inte hitta svar på din fråga?